صفحه ي اصلي
Home Pageinstagram
'گیلان متوئوتماس با ما
Contact Us
هواشناسی مستقل گیلان متوئو (1395/09/05)
با عرض سلام و احترام بی نهایت خدمت تمامی هموطنان عزیزم و همچنین تبریک به شمالی های عزیز بابت بارش برف رحمت الهی در هفته ای که گذشت ، خدمت رسیدیم با پیش بینی وضعیت جوی کشور طی روزهای آینده.
"بازگشت دما به حالت نرمال در نیمه ی شمالی"
با توجه به نقشه های هواشناسی و مدل های پیش بینی ، طی روز های ابتدایی هفته ی آتی باید منتظر ظهور ابرهای بارشی در نواحی جنوبی و جنوب غربی کشور باشیم بطوریکه امواج ناپایدار جنوبی که سر منشا آن ها دریای سرخ می باشد با تغذیه رطوبت مناسب از خلیج فارس و دریای عمان سبب بارش های رگباری و وزش باد در مناطق جنوبی کشور میشود و با توجه به کاهش دمای کل کشور در هفته ای که داشتیم بارش در مناطق سردسیر و مرتفع جنوبی به شکل برف خواهد بود این وضعیت متناوب ، دو روزی در منطقه حاکم خواهد بود. اما هفته ای که گذشت هفته ای خاطره انگیز برای نیمه ی شمالی کشور بخصوص ساحل نشینان گیلان ، مازندران و گلستان بود و ما شاهد بارش برف و سرمای بی سابقه در این مناطق بودیم دلیل اصلی این اتفاق همینطور که در پست قبلی توضیح دادیم نفوذ هسته ی سرد سردچال سیبری به شرق دریای خزر و شمال شرق کشور بود که با حرکت پاد ساعتی این هسته ی فوق سرد ، سرمای قابل توجه ای به سمت منطقه ی ما سرازیر شد و این سرمای خشک در حین عبور از روی دریا ، رطوبت و انرژی قابل توجه ای از دریای خزر کسب کرد و سبب بارش های رویایی در سواحل خزر بخصوص شرق سواحل گردید. امروز صبح جمعه دمای تمامی مناطق سواحل به زیر صفر درجه ی سانتیگراد رسید و یخبندان شدیدی در منطقه رخ داد برای صبح شنبه هم تقریبا همین شرایط قدری ضعیفتر اتفاق می افتد اما هفته ای که در پیش رو داریم عکس هفته ی پیش رخ خواهد داد به این صورت که با تقویت کم فشار های بارشی مدیترانه ای و حرکت پشته ی گرم آن به سمت مناطق غربی کشور شرایط برای پمپاژ رطوبت از خلیج فارس به فلات مرکزی و غربی کشور مهیا شده و بارش های این بار از جنس مایع (باران) نیمه ی غربی ، جنوبی و مرکزی کشور را فرا میگیرد .
در شکل بالا آنومالی دمایی اواسط هفته ی آتی را مشاهده می فرمایید که نشان دهنده ی افزایش دمای هوا نسبت به بلند مدت در اکثر مناطق شمالی می باشد که این افزایش دما در ارتفاعات استان های شمالی کشور با توجه به همراهی کم فشار بر فراز دریای خزر با وزش باد های جنوبی همراه خواهد شد و سبب افزایش دمای نیمه ی شمالی کشور حداقل تا پایان هفته میگردد ضمن اینکه با توجه به کاهش قابل ملاحظه ی دمای آب دریا طی هفته ی اخیر درمناطق جلگه ای استان های گیلان ، مازندران و گلستان ، پدیده ی مه ، حرف اول و آخر را در چند روز آینده خواهد زد . برای روز های سه شنبه و چهارشنبه با توجه به قرارگیری پرفشار در مرکز کشور و کم فشار بر روی دریای خزر شرایط برای وزش بادگرم و افزایش دما در ارتفاعات ودامنه ها و برخی مناطق جلگه ای فراهم خواهد بود در سایر مناطق هوا اکثرا مه آلود پیش بینی می شود.
آنومالی دمایی روز پنج شنبه رو در شکل بالا مشاهده می فرمایید که رفته رفته باید منتظر نفوذ جریانات خنک شمالی بر روی سواحل خزر و شروع بارش باران باشیم که این وضعیت متناوب طی بامداد جمعه تا بامداد یکشنبه تداوم خواهد داشت اما با توجه به همراهی موج با هوای گرم این بار بارش ها در اکثر مناطق بشکل باران خواهد بود و فقط در ارتفاعات بالادست برف خواهد بارید که البته شرایط نرمال این موقع از سال هم به همین شکل می بایست باشد .
در تصویر بالا وضعیت بارشی و خطوط کانتری و فشاری طی روز چهارشنبه ی هفته ی جاری قابل مشاهده است که دو پرفشار در شرق و غرب کشور و یک مرکز کمفشار بر فراز دریای خزر استقرار دارند که سبب ایجاد جریانات جنوبی در شمال کشور خواهد شد و بتدریج شاهد نفوذ جریانات بارش زا از غرب به کشور خواهیم بود.
شکل بالا روز پنج شنبه و هجوم جریانات بارشی به کشور و آغاز بارش های بسیار خوب در غرب و جنوب غرب کشور.
در شکل بالا پشته ی گرم موج در غرب کشور ما و پشته ی سرد موج بر روی کشور ترکیه فرود می آید که سبب بارش های سنگین برف طی آن روز در مرکز و شرق ترکیه خواهد شد.
فعالیت موج مذکور طی روز جمعه با نفوذ پرفشار سرد به شمال غرب کشور ، اندکی ماهیت سردتر به خود میگیرد و در مناطقی از شمال غرب ، یعنی آذربایجان ها و شمال کردستان و کرمانشاه امکان بارش برف هم وجود خواهد داشت همینطور گستره ی بارش باران به سواحل جنوبی دریای خزر هم خواهد رسید و طی روز جمعه برای منطقه ی شمال و مرکز هم بارش باران و در ارتفاعات بارش برف خواهیم داشت . همین وضعیت به شکل خیلی ضعیفتر برای روز شنبه در شمال شرق کشور رخ می دهد و به نظر می رسد پایان فعالیت موج در کشور طی روز شنبه در منتهی الیه شمال شرقی کشور روی دهد و یکشنبه از مرزهای شرقی کشور را ترک کند.
تصویر بالا مدل تجمعی بارش از امروز تا یکشنبه ی هفته ی آتی می باشد.با توجه به شدت بارش ها در غرب کشور طی روز پنج شنبه و جمعه احتمال سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های محلی دور از انتظار نخواهد بود.
و اما تجمع نه چندان قابل ملاحظه ی بارش برف طی همین مدت در شکل زیر.
اما دوستانی که از موج بعدی برف و سرما سوال می پرسند در جریان باشند طی دهه ی دوم آذر به بعد موج های مشکوکی در بازه های بلند مدت دیده می شوند که هم اکنون قضاوت درباره ی نحوه ی فعالیت این سیستم های بارشی بسیار زود است اما به نظر باید شاهد نفوذ هسته های سرد کم فشار های بارش زای قطبی بر روی غرب کشور روسیه و شرق و مرکز اروپا باشیم که یکی دو مرتبه به نظر به سمت عرض های پایینتر نفوذ میکنند و شاید با اندکی تغییرات در نقشه ها و قدرت گرفتن دوباره ی پرفشار سیبری این امواج سرد دوباره مسیر کشور ما را در پیش گیرند اما معمولا در فعالیت این کم فشار ها که هسته ی مرکزی بسیار سردی دارند یک عامل دومی نقش مهمی ایفا خواهد کرد و آن پرفشار مهاجر از شمال اروپا یا پرفشار سیبری می تواند باشد و یا حالت ادغامی از آن ها که البته با توجه به نحوه ی عمودی ریزش سرما بر روی دریای خزر شدت سرما و بارش در صورت تحقق مدل ها بسیار بیشتر از موج قبلی خواهد بود اما از شما تقاضا داریم تا در روز های آینده هم وبسایت و کانال ما را دنبال فرمایید تا در صورت تغییرات یا مشاهده ی قطعی هر گونه موج بارش زای سردی ، سریعا خدمت شما اطلاع رسانی کنیم.
در شکل بالا موج بسیار مشکوک طی بازه ی ده روز آینده را مشاهده می فرمایید که اکنون هیچ اظهار نظری نمیتوان کرد زیرا هنوز تثبیت نشده است.
در ادامه با وبسایت مستقل گیلان متوئو همراه باشید تا با آخرین و کامل ترین آپدیت های هواشناسی شما عزیزان را از وضعیت جوی منطقه ی محل سکونت خود مطلع سازیم با سپاس فراوان که تا پایان با ما همراه بودید.
"یا علی مدد"
توی کانال تلگرام.جایی زیر عکس نوشته شده سماموس بلندترین قله ی گیلان.درحالیکه بلندترین قلل گیلان بترتیب بکروداغ تالش با 3300 متر و بعد ماسوله داغ 3050 و بعد درفم با 2750 وبعد سماموس با 2600 هستش..
پاسخ:سلام و درود بر بیژن جان عزیز . چشم اصلاح میکنیم ممنون از اطلاع رسانیتون.