صفحه ي اصلي
Home Pageinstagram
'گیلان متوئوتماس با ما
Contact Us
هواشناسی مستقل گیلان متوئو(1395/10/03)
با عرض سلام و احترام خدمت دوستان و همراهان همیشگی گیلان متوئو ، در خدمت شما عزیزان هستیم با بررسی وضعیت جوی کشور طی روز های آینده. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
" موج مدیترانه ای خوش بارش در راه کشور "
نقشه های دریافتی از ماهواره و مدل های پیش یابی بیانگر نفوذ تدریجی سامانه ی فعال مدیترانه ای ، از غرب به کشور می باشد که طی بامداد شنبه این امواج ابتدا از استان های غربی و جنوب غربی و سپس در کل نیمه ی غربی شروع به فعالیت میکنند و سبب بارش باران در این مناطق و برف در مناطق سردسیر و ارتفاعات می شود. با توجه به همراهی این موج با جریانات گرم جنوبی بارش ها در اکثر مناطق به شکل باران خواهد بود و تنها در مناطقی از آذربایجان ها ، استان اردبیل و دیگر مناطق سردسیر غرب و شمال غرب کشور بارش برف رو شاهد خواهیم بود که امکان ایجاد اخلال در آمد و شد ، در گذر گاههای کوهستانی این مناطق دور از انتظار نمی باشد. شکل زیر نحوه ی فعالیت موج را طی روز شنبه نشان می دهد.
رنگ سبز در نقشه مناطقی که بارش باران دارند را مشخص می کند و رنگ آبی نشان دهنده ی بارش برف است ضمن اینکه طی روز های شنبه الی یکشنبه بارش در مناطق غربی کشور از شدت بالایی برخوردار خواهد بود بنابراین احتمال آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن مسیل ها در استان های زیر دور از انتظار نمی باشد.
استان های ایلام ، شمال خوزستان ، کردستان ، کرمانشاه ، لرستان ، خوزستان ، همدان ، جنوب آذربایجان غربی و جنوب زنجان استان هایی هستند که بیشترین سهم بارشی از موج پیش رو را برای 24 ساعت آینده دارا می باشند .شکل زیر بارش های روز یکشنبه را نشان می دهد.
طی روز یکشنبه بارش ها قدری گسترده تر شده و با توجه به نفوذ هوای خنک عرض های شمالی ، شروع بارش ها را در غرب و مرکز سواحل جنوبی دریای خزر خواهیم داشت ضمن اینکه در مناطقی از پایتخت بویژه مناطق شمالی بارش های باران و در ارتفاعات بارش متناوب برف طی این روز رخ خواهد داد بارش ها در مناطق شمال غربی کشور بیشتر متمایل به برف خواهد بود اما در سایر مناطق تنها در ارتفاعات بالادست و مناطق سردسیر بارش برف خواهیم داشت. ادامه ی فعالیت موج طی روز دوشنبه در شکل زیر.
طی روز دوشنبه بارش ها به شدت ضعیف شده و در اکثر مناطق به اتمام می رسد تنها در استان خوزستان و چهار محال و بختیاری ، کهگیلویه و بویر احمد و به شکل ضعیفتر مناطق مجاور این استان ها بارش های متناوب باران و در مناطق کوهستانی برف رخ خواهد داد که تا پایان این روز بارش ها به اتمام می رسد در سایر مناطق غرب و مرکز کشور بارش های پراکنده و متناوب طی این روز دور از انتظار نیست.اما مجددا طی روز سه شنبه از سمت جنوب غرب و غرب کشور موج پر سرعتی وارد کشور می شود و استان های جنوبی ، مرکزی و غربی و در نهایت استان های شرق البرز از امواج بارشی این سامانه هرچند ضعیف بهره مند می شوند.(شکل زیر موج سه شنبه)
این موج با سرعت بالایی که داراست بیشتر سبب بارش های رگباری و متناوب برف و باران در مناطق تحت پوشش می شود و همانند موج قبلی ماهیت گرمی دارد بنابراین بارش های این موج هم اکثرا به شکل باران خواهد بود اما طی بامداد و صبح چهارشنبه آخرین ایستگاه بارشی موج، استان های شمال شرقی کشور و شرق سواحل جنوبی دریای خزر می باشد و طی همین روز پدیده ی خاصی در سایر مناطق کشور پیش بینی نمیکنیم تنها در مناطقی از استان های حاشیه ی زاگرس با توجه به رطوبت باقیمانده از موج های قبلی به شکل محلی امکان بارش های بسیار خفیف و پراکنده وجود خواهد داشت. اما موج بعدی طی بامداد پنجشنبه نفوذ خواهد کرد که به جز غرب کشور به نظر کپی برابر اصل موج سه شنبه می باشد در شکل زیر مناطق تحت تاثیر موج بارشی روز پنجشنبه قابل مشاهده است.
همینطور که در شکل بالا مشاهده می فرمایید موج به شکل مورب از جنوب غرب وارد کشور شده و از مرکز کشور عبور کرده و شمال شرق کشور را ضعیفتر تحت تاثیر قرار میدهد.برای روز جمعه با الگوهای فعلی پدیده ی خاصی پیش بینی نمیکنیم اما برای اوایل هفته ی بعدتر موجی سرد این بار زمستانی در نقشه ها به چشم می خورد که به علت تثبیت نشدن موج انشاالله در پست بعدی ، روز جمعه درباره ی آن مفصل بحث خواهیم کرد. اما در ادامه مدل تجمعی بارش باران و سپس برف طی یک هفته ی آتی را مشاهده می فرمایید.
تجمعی بارش باران هفت روزه:
تجمعی بارش برف هفت روزآینده :
" بررسی آخرین وضعیت شاخص ها "
دوستان یکی از دلایل ریزش هوای سرد طی روز های ابتدایی آذر و همینطور اواسط آن ، منفی شدن شاخص Ao و Nao طی این بازه بوده است که سبب نفوذ و قدرتنمایی هوای سرد قطبی در باند شمالی کشور گردید و این هوای سرد هم اکنون نیز در اکثر مناطق کشور ، اندکی ضعیفتر پابرجاست اما مدتی است که این دو شاخص مهم روند صعودی به خود گرفته اند و با توجه به بالا آمدن پر ارتفاع جنب حاره ای و قرار گیری آن در مناطق جنوبی کشور ، ضمن بلاکینگ بارشی جنوب و شرق ، زمینه ی نفوذ هوای سرد عرض های شمالی به کشور فراهم نمی باشد و یک هفته ی آینده جریانات مرطوب و گرم جنوبی در منطقه ی ما جولان خواهند داد . اما پیش بینی ما در ادامه تغییر این روند به نفع ما می باشد بطوریکه امکان نزولی شدن بخصوص شاخص Ao طی دهه ی دوم دی وجود دارد علاوه بر اینکه پر ارتفاع جنب حاره ای هم از منطقه ی ما عقب نشینی خواهد کرد که همین اندک تغییرات مهم ما را به نیمه ی دوم دی به شدت خوش بین کرده است . پیرو سوالات مکرر شما عزیزان درباره ی زمان ورود موج بعدی سرد و برفی باید عارض باشم بهترین زمان برای تحقق همچنین موجی به نظر دو سوم باقیمانده ی دی ماه باشد بویژه بازه ی زمانی 15 الی 25 دی که شرایط طبق مدل های امروز کاملا فراهم خواهد گردید .
در ادامه تغییرات احتمالی شاخص های nao و ao طی دو هفته ی آتی را مشاهده می فرمایید.
انشاالله تغییرات اساسی در نقشه ها و مدل های هواشناسی را هم در کانال هواشناسی مستقل گیلان متوئو و هم وبسایت قرار میدهیم.
" اما پاییزی که گذشت بسیار خاطره انگیز برای ساحل نشینان خطه ی شمال و کم بارش برای نیمه ی جنوبی کشور بود بطوریکه ما چندین موج سرد و برفی را شاهد بودیم که قدرتمندترین این امواج سامانه ی برفی اوایل آذر ماه بود که مازنی های عزیز را بشدت غافلگیر کرد بارش متناوب و گاها شدید برف بهمراه کولاک برف در پاره ای مناطق شاید در خاطرات مردمان این منطقه هم در چنین فصلی دیده نمی شد دمای زیر صفر و بارش برف در مناطقی که حتی فصل زمستان سخت برفی می شوند لحظات خاطره انگیزی برای مردمان عزیز و زحمت کش این مناطق فراهم کرد استان گیلان علاوه بر بهره مند شدن از این موج برفی ، از چند موج مهاجر اروپایی هم بهره مند شد و دفعاتی به نوبت در شهرهای گیلان شاهد بارش برف یا برف و باران بودیم . اما رکورد بارش ها متعلق به انزلی در استان گیلان بود که مطابق پیش بینی ها اندکی فراتر از احتمالات در نظر گرفته شده بارش داشت .کمترین دمایی هم که طی این مدت در ایستگاههای هواشناسی استان گیلان ثبت شد متعلق بود به دیلمان با دمای منفی 16 درجه ی سلسیوس. ضمن آرزوی تکرار بارش ها ی زیبای برف و باران برای تمامی نقاط کشور عزیزمون ، توجه شما را جلب میکنم به آمار بارشی که همکار عزیزم ، ادمین کانال هواشناسی مستقل گیلان متوئو آقا محمد عزیز از بندر انزلی زحمت تهیه آن را کشیده.
" مجموع بارش باران در ایستگاه های هواشناسی سینوپتیک استان گیلان طی فصل پاییز 1395"
1. بندرانزلی:1158.03 میلی متر
2. لاهیجان: 709.53 میلی متر
3. کیاشهر : 705.7 میلی متر
4. رودسر : 694.93 میلی متر
5. فرودگاه رشت : 671.45 میلی متر
6. کشاورزی رشت : 656.53 میلی متر
7. آستارا : 611.14 میلی متر
8. تالش: 420.72 میلی متر
9. ماسوله: 363.85 میلی متر
10. رودبار: 144.81 میلی متر
11. دیلمان : 110.9 میلی متر
12. جیرنده : 78.81 میلی متر
13. منجیل : 49.62 میلی متر
انشاالله بارش ها با قدرت طی زمستان پیش رو ادامه دار باشه با سپاس از شما دوستان خوبم که تا انتها با ما همراه بودید پست بعدی ما به امید خدا جمعه ی دیگر. در صورت تغییرات حتما اطلاع رسانی خواهیم کرد ضمن اینکه شما عزیزان می توانید با عضویت در کانال تلگرام هواشناسی مستقل گیلان متوئو از آخرین وضعیت جوی ، آمار بارشی و دما و همینطور آخرین نقشه های بروز شده ی هواشناسی مطلع شوید . منتظر نظرات و انتقادات سازنده ی شما بزرگواران هستیم.
"یا علی مدد"
پاسخ:سلام . خواهش میکنم محمد جان وظیفست.